Pláštěnky pro psy

Jak udržet vašeho psa v suchu během deštivých dnů?

Pokud máte doma psa, který většinu času tráví v pohodlí domova a nemá podsadu, je důležité myslet na jeho ochranu při nepříznivém počasí. Podsada je přirozená izolační vrstva, kterou mají mnozí psi k ochraně před chladem a vlhkem. Bez této vrstvy jsou psi náchylnější k prochladnutí, což může vést nejen k nepohodlí, ale i k možným zdravotním problémům.

Pláštěnka pro psa není jen módní doplněk, ale praktická pomůcka. Psi, kteří nemají podsadu, jako třeba moji vlastní psi, potřebují extra ochranu zejména během deštivých dnů. Proč? Protože po mokré procházce mohou být vystaveni riziku podchlazení, zvláště pokud mají krátkou srst nebo jsou zvyklí na teplé domácí prostředí. A mokrá srst může být navíc i zdrojem nepříjemného zápachu doma, což ocení každý majitel psa, když tomu může předejít.

Oblečení do deště, jako pláštěnky, tak zajišťuje nejen to, že váš pes zůstane v suchu a teple, ale také, že po procházce nemusíte řešit vysoušení psa ručníkem nebo mokré louže v domě. Je to chytrý a jednoduchý způsob, jak si užít venkovní čas s vaším psem, aniž byste se museli obávat následků deště nebo vlhkého počasí.

Dvě skvělé volby pro ochranu psa před deštěm

Obě následující pláštěnky jsou skvělými volbami pro deštivé dny, zejména pro psy, kteří nepotřebují zateplení, ale přesto je potřeba je chránit před deštěm. Jsou lehké, pohodlné a navržené tak, aby udržely vašeho psa v suchu, i když počasí venku nehraje do karet.

Fjord Raincoat Non-stop dogwear

Fjord Raincoat je vyrobena norskou značkou Non-stop dogwear, která se specializuje na vybavení pro aktivní a sportovní psy. Tato pláštěnka vznikla v drsných severských podmínkách, kde je počasí nepředvídatelné a ochrana psa před nepřízní počasí je klíčová. Fjord nabízí maximální ochranu před deštěm díky vodnímu sloupci 15 000 mm a odolnému materiálu. Ergonomický střih zajišťuje, že pes zůstane v suchu a pohodlí i při intenzivním pohybu. Pláštěnka chrání celé tělo psa, včetně podbřišku, a reflexní prvky zajišťují viditelnost při venčení za šera. Fjord je ideální volbou pro majitele psů, kteří hledají robustní ochranu do náročných podmínek.

Pláštěnka Fjord

Fjord pláštěnka Non-stop
Fjord Non-stop Dogwear

Otvor na vodítko

Speciální třívrstvý materiál zajišťuje, že váš pes zůstane v suchu a pohodlí, i když počasí není na vaší straně. Hlavní švy jsou navíc podlepené pro maximální ochranu před vlhkostí.
Fjord Non-stop Dogwear

Popruhy pod nohy

Lepší krytí a pohodlí pro krk vašeho psa díky přepracovanému límci a nastavitelnému výstřihu, který se dokonale přizpůsobí.
Fjord Non-stop Dogwear

Odtokové otvory

Pro dokonalé přizpůsobení a lepší stabilitu při pohybu jsou popruhy na nohy snadno odnímatelné, nastavitelné a zapínají se na praktické cvočky, což zajišťuje bezpečné a pohodlné nošení.
Fjord Non-stop Dogwear

Reflexní prvky

Pláštěnka je vybavena dvěma praktickými otvory, které umožňují snadné připnutí vodítka jak k obojku, tak k postroji. To zajišťuje maximální flexibilitu a pohodlí při venčení.
Fjord Non-stop Dogwear
Barva Zelená
Fjord Non-stop Dogwear
Barva Modrá

Kuori Pomppa

Kuori je produkt finské značky Pomppa, která je známá svými minimalistickými, ale funkčními oblečky pro psy. Tento model vznikl s myšlenkou vytvořit lehkou, snadno sbalitelnou pláštěnku pro psy, která nabízí dostatečnou ochranu před deštěm a zároveň neomezuje psa v pohybu. Kuori je navržena s vodním sloupcem 10 000 mm, což je více než dostatečné pro běžné deštivé dny. Je lehká, prodyšná a její volnější střih zajišťuje pohodlí pro psy všech velikostí. Díky skladnosti je Kuori skvělou volbou na výlety a cestování, kdy potřebujete mít po ruce spolehlivou ochranu proti dešti.

Kuori Pomppa

Fjord pláštěnka Non-stop
KuoriPomppa

Voděodolný a prodyšný materiál

Speciální třívrstvý materiál zajišťuje, že váš pes zůstane v suchu a pohodlí, i když počasí není na vaší straně. Hlavní švy jsou navíc podlepené pro maximální ochranu před vlhkostí.
KuoriPomppa

Vylepšený límec

Lepší krytí a pohodlí pro krk vašeho psa díky přepracovanému límci a nastavitelnému výstřihu, který se dokonale přizpůsobí.
KuoriPomppa

Popruhy na nohy

Popruhy na nohy jsou nastavitelné, snadno odnímatelné a zapínají se na praktické cvočky. Zajišťují stabilitu a pohodlí při pohybu.
KuoriPomppa

Připnutí vodítka

Praktický otvor na postroj umožňuje snadné připnutí vodítka. Usnadňuje venčení bez nutnosti svlékání kabátku.
Kuori KuoriPomppa
Barva Artic
KuoriPomppa
Barva Artic, Grafitová a Růžová
Porovnání pláštěnky

Osobní zkušenosti: Vyzkoušeno a schváleno

Obě pláštěnky mám osobně vyzkoušené, protože vždycky chci vědět, co nabízím na e-shopu, a zda oblečky opravdu stojí za to.

Pláštěnka Fjord si mě získala hned, jak přišla na trh po starším modelu Beta. Co na ní miluju? Materiál, střih, skvělé zpracování, a hlavně voděodolnost, která se jen tak nevidí. A to jsem předtím vyzkoušela opravdu hodně pláštěnek! Další výhodou je stahovací límec, díky kterému psovi nezaprší za krk – praktická věc, která dělá velký rozdíl.

Co se týká Kuori, byla jsem z ní mile překvapená, když dorazila na sklad. Předchozí model Sade mě úplně nenadchl – hlavně kvůli chybějícím gumičkám a střihu, který mi neseděl. Ale Kuori je úplně jiný příběh! Materiál, střih a hlavně odolnost proti dešti jsou naprosto špičkové. Líbí se mi detaily jako záclonky na zadní části, které chrání stehna, takže se pes nezašpiní, když pláštěnka dobře sedí. A nechybí ani otvor na postroj a vodítko, plus stahovací límec, aby vše lépe padlo. Holky mají dostatek prostoru pro pohyb, a Kuori u nás rozhodně zůstává. I přes menší vodní sloupec oproti Fjordu skvěle vydržela i přívalové deště.